Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Fintech-entreprenören: ”Människor fattar ofta fel beslut i kristider”

Publicerad: 16 mars 2020, 07:06

”Vi människor klarar inte att fatta rationella beslut i svåra tider”, säger Henrik Jönsson, som arbetat med kreditrisk och ekonomisk modellering på den amerikanska fondförvaltaren Blackrock.

I det 118:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Betterwealths grundare Henrik Jönsson för att diskutera robotrådgivning.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

I en rådande kris med fallande börser och mycket osäkerhet är det mycket pengar och besparingar som går förlorade. Henrik Jönsson, som arbetat med kreditrisk och ekonomisk modellering på den amerikanska fondförvaltaren Blackrock, menar att det är just i kriser våra mänskliga attribut gör att vi fattar felaktiga beslut.

– Vi människor klarar inte att fatta rationella beslut i svåra tider. Detta är ju särskilt förståeligt i osäkra tider. Robotar kan processa så otroligt mycket data och har inga känslor som den grundar sina beslut på, säger Henrik Jönsson i podden.

Betterwealth, som Henrik Jönsson har varit med och startat, vill demokratisera rätten att vem som helst kan få tillgång till dessa ekonomiska modeller och få ett säkrare sätt att spara och investera långsiktigt. Han är helt övertygad om att detta är framtidens sätt att investera på.

– Den nya generationen som växer upp har inte samma relation till banker längre. Det är användarupplevelsen och tillgängligheten som bygger förtroende i dag. Vi vill ha ett enkelt och säkert sätt att spara och investera på, säger Henrik Jönsson i podden.

 

Lär dig mer om robotrådgivning i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev