Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Fingerprints vd: ”Snart är lösenord borta och kontaktlöshet standard”

Publicerad: 29 juni 2020, 05:58

I det 133:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Fingerprints vd Christian Fredrikson för att diskutera biometri och framtidens sätt att identifiera sig.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Det kommersiella genomslaget för det svenska bolaget Fingerprint blev inom mobiltelefoni och de har hittills sålt över 1 miljard biometrisensorer. Trots att sensorerna fortfarande säljs i miljontals blickar det svenska företaget framåt mot en rad nya användningsområden.

– Vi blickar in i framtiden och vill skapa användningsområden för biometri som verkligen kommer att förändra människors liv. Vi håller just nu på med betalningar där man snart kommer att kunna se sensorer på våra betalkort för att verifiera att det är just du som betalar med kortet. Snart är lösenord borta och kontaktlöshet standard. Detta har påskyndats av den rådande pandemin, säger vd:n Christian Fredrikson i podden.

Enligt honom är jakten på innovation ett balanserat risktagande.

– Jag har arbetat inom high tech-sektorn i hela min karriär och jag älskar det. Som ledare måste man kunna ta motgångar men även ständigt arbeta med att främja innovation. Innovation handlar om att skapa nytt och då krävs det ett balanserat risktagande för att kunna utveckla framtidens teknologi, säger Christian Fredrikson i podden.

Lär dig mer om biometri och framtidens identifiering i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev