torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Eniros koncernchef om förändringsresan

Publicerad: 24 april 2023, 05:43

Den här veckan får programledaren Henric Smolak sällskap av Eniros koncernchef Hosni Teque-Omeirat i studion.

I det 280:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Eniros koncernchef Hosni Teque-Omeirat för att diskutera ledarskap, marknadsföring och den stora transformation och förändringsresa som Eniro är mitt uppe i.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakPodcast

Eniros internethistoria inleddes i Sverige 1996 med lanseringen av Gula sidorna på internet. Sedan dess har visionen varit att hjälpa små och medelstora företag att synas och marknadsföras. Eniro har haft en tuff period de senaste åren, men med ny ledning och ägare vill koncernchefen Hosni Teque-Omeirat skapa en hållbar transformation och få Eniro att växa igen.

– Vi har 98 procent varumärkeskännedom men det är få som vet vad vi faktiskt gör idag. Det roliga är att vi gör samma sak som vi gjorde med Gula sidorna bara att vi nu hjälper företag och entreprenörer att synas i alla marknadsföringskanaler. Jag har drygt tusen underbara kolleger och vi omsätter ungefär en miljard kronor i dag, säger Hosni Teque-Omeirat i podden.

Eniro fick det tuffare då konkurrensen från internationella aktörer som Google ökade. Men Hosni Teque-Omeirat ser fortfarande det som en möjlighet att kunna erbjuda en ”one-stop-shop”.

– Den digitala transformationen har inneburit utmaningar för alla företag, För oss har digitaliseringen inneburit en ökad konkurrens av globala jättar som Google och Facebook. Vi bestämde oss dock tidigt för att samarbeta vilket lett till att vi i dag är den enda aktören som kan erbjuda våra kunder hela bredden av digitala marknadsföringskanaler i en ”one stop shop”. Att vi har nått framgång i denna strategi är våra drygt 50 000 kunder i Norden ett tydligt kvitto på.

Lär dig mer om Eniros resa och ledarskap i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev