måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Dogdaters grundare: ”Engagemanget och feedbacken vi har fått har varit helt fantastisk”

Publicerad: 28 november 2022, 06:34

Henric Smolak gästas av Dogdaters grundare Nanna Helsén i podden Under 15.

I det 259:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Dogdaters grundare och vd Nanna Helsén. Ämnet för dagen är pet-tech och en social app för hundar.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Dogdater startades av Nanna Helsén som kände sig vilsen som nybliven hundägare och ville ha ett forum för att träffa och kommunicera med andra hundägare. Resultatet blev en app som går att beskrivas som en blandning mellan Tinder och Facebook för hundägare. 

– Engagemanget och feedbacken vi har fått har varit helt fantastisk ända sedan lanseringen i förra året. Just nu har vi över 18 000 användare som växer för varje dag. Detta är applikation som saknats med en tydlig nisch för hundägare som är en stor kundgrupp, säger Nanna Helsén i podden. 

Pet-tech är ytterligare en akronym inom techbranschen som vuxit sig stor de senaste åren. Sverige har blivit en liten hubb inom pet-tech med framgångar som Lassie och Firstvet. Detta är en sektor som Nanna menar kommer fortsätta växa sig större. 

– Det finns över en miljon registrerade hundar i Sverige och husdjursekonomin har bara växt de senaste åren. Humaniseringen av husdjur har också gett industrin ett lyft. Pet-tech är bara i sin linda och kommer fortsätta växa snabbt. Det innefattar ofta bolagsidéer som är skalbara internationellt. 

Lär dig mer om pet-tech i dagens avsnitt: 

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev