Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Digitaltolks Virpal Singh: ”Tekniken har varit en nyckel till framgång”

Publicerad: 25 oktober 2021, 05:56

Henrik Smolak (t. v) får i veckan sällskap av entreprenören Virpal Singh som startat Digitaltolk.

I det 202:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören Virpal Singh som grundat Digitaltolk. I dagens avsnitt diskuterar de två vilken teknik som krävs för att bygga en framgångsrik start-up och vad Virpal Singh har lärt sig under resans gång.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Under flyktingkrisen 2016 såg Virpal Singh en möjlighet att digitalisera tolkningsindustrin och samtidigt hjälpa många av de flyktingar som då kom till Sverige. Språkbarriärerna var tydliga och det kunde ta timmar att få juridisk och medicinsk hjälp. I dag har Digitaltolk kapat den tiden till minuter och vuxit till ett företag med en snabbt skalande affär. Matchningstjänsten har hittills hjälpt 100 000 tusentals människor att få tillgång till språkstöd blixtsnabbt.

– För mig och min medgrundare har det varit en intensiv, men spännande resa. Vi har varit tvungna att skala upp snabbt eftersom vi växt med flera hundra procent årligen, säger Virpal Singhi podden.

Att skapa innovation inom en konservativ industri är inte enkelt. Det kräver mycket fokus och kundorientering. Virpal Singh menar att tekniken har varit en nyckel till framgången. Tack vare att Digitaltolk byggt sin verksamhet på molnet från start har man kunnat bibehålla fokus på kärnverksamheten och skala snabbt.

– Kraften i molnet ligger i att man inte behöver köpa massa utrustning för att komma i gång. Vi kunde fokusera på att bygga vår lösning och skapa värde för våra kunder vilket är helt avgörande när man är ett litet team som bygger bolag. Att slippa hantera egen hårdvara har varit en förutsättning för att lyckas, säger Virpal Singh i podden.

Lär dig mer om de bolag som föds på molnet i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

 

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev