Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"Det coolaste med Heja Livet är att det faktiskt räddar liv"

Publicerad: 29 oktober 2018, 06:40

Emely Crona.

PODD. “Under 15” träffar Emely Crona, skaparen bakom det kvinnliga nätverket Heja Livet, för att diskutera communities och varför företag borde ta efter deras sätt att kommunicera.


Ämnen i artikeln:

Under 15

Under 15 är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medietech-företaget Strossle.

Flyttlasset hade gått till Stockholm från Höllviken i Skåne. Emely Crona började arbeta inom pr- och modebranschen och upplevde att klimatet mellan kvinnor kunde vara hårt och tufft. Det var då hon valde att starta Heja Livet för fyra år sedan som en grupp på Facebook.

– Jag hade ingen större plan med gruppen att hitta ett sätt för kvinnliga vänner och bekanta att kunna ses några gånger per kvartal för att samtal och stötta varandra. Men gruppen växte och medlemmar bjöd in sina vänner och idag är vi över 87,000 kvinnor i gruppen.

Emely Crona håller med om att de har blivit ett community. Idag hör många företag av sig och vill göra samarbeten tillsammans med dem. Hon påpekar dock att de inte tar emot vilken typ av samarbeten som helst.

– Det viktigaste för oss är att vara sanna mot oss själva och inte ha en dold agenda. Vi vill göra samarbeten som ger nytta och skapar värde för våra medlemmar och inget annat. Det är problemet med dagens kommunikation att företag först och främst fokuserar på att sälja och kränga produkter.

Emely Crona är stolt och nöjd med vad hon och medgrundaren Caroline Levy har lyckats åstadkomma med sitt community. Men hon hoppas kunna sprida Heja Livet till andra delar av världen.

– Det coolaste är att Heja Livet idag faktiskt räddar liv. Vi ser kvinnor som stöttar, peppar och inspirerar varandra och helt otroliga initiativ som växer fram ur Heja Livet som gör en otroligt stolt. Jag tror att fler länder behöver denna typen av community.

Lyssna här på Emely Cronas otroligt inspirerande samtal i det senaste avsnittet av “Under 15”.

 

 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev