Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Det är en myt om SEO som inte stämmer”

Publicerad: 11 mars 2019, 06:46

”Under 15” gästas av Michael Wahlgren från SEO-byrån Pineberry.

Foto: Press

I veckans ”Under 15” ger SEO-experten Michael Wahlgren sina bästa tips på att hacka Googles algoritmer och bli träffen på det önskade sökresultatet.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakSEO

Idag gästas Under 15 av entreprenören Michael Wahlgren som grundat SEO-byrån Pineberry. Att som företag idag arbeta med SEO kan verka som en självklarhet för de flesta, men enligt Michael Wahlgren är det fortfarande en outnyttjad strategi som görs på fel sätt i allt för många industrier och organisationer. I dagens avsnitt ger han sina bästa tips på att hacka Googles algoritmer och bli träffen på det önskade sökresultatet.

”Under 15” är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

I podden berättar Michael Wahlgren att han började sin karriär på den digitala banken Avanza för att han ville arbeta inom finans men att han efter ganska kort tid märkte han att han jobbade med något helt annat.

– Jag märkte ganska fort att det inte var ett finansjobb utan ett internetjobb. Det var det som fick in mig på sökmotorsoptimering, då det fanns en otroligt potential att med små resurser få stor effekt i form av söktrafik, säger Michael Wahlgren.

Att hacka Googles algoritmer och bli ett högt rankat sökresultat beror på flera olika parametrar. Att skapa innehåll, få länkningar och matcha innehållet mot de sökord man vill synas på är det grundläggande. Det Michael Wahlgren tycker är en bristvara idag är att man inte sätter några tydliga mål med sin SEO-strategi vilket resulterar i att det blir svårt att optimera och utvärdera resultatet.

– Jag ser allt för många företag som arbetar med SEO bara för sakens skull och inte sätter tydliga mål med sitt arbete och strategi. Det är nog de det flesta gör fel idag, säger Michael Wahlgren i podden.

Att man ska få länkningar från andra trovärdiga sidor för att få en trovärdighet i Googles ögon är viktigt när det gäller att rankas högt. Dock verkar det vara en myt i branschen som säger att trafiken på  de sidorna man blir länkad ifrån skulle ha någon betydelse.

– Det är en myt om SEO som inte stämmer. Google kan inte ta hänsyn till trafiken idag. Däremot är det viktigt att bli länkad av en sida som i sin tur blivit länkad mycket av andra sidor. Därför brukar jag säga att en drömlänkning skulle vara regeringens hemsida då den blivit länkad till av så många andra och är otroligt trovärdig enligt Googles algoritmer.

Vill du lära dig mer om SEO och misstagen du bör undvika?

Lyssna på hela podden här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även Under 15 här:

Acast: Under 15
Itunes: Under 15
Spotify: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakSEO

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev