Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Daniel Weilar i Under 15: ”Primetimes organiska tillväxt saknar motstycke”

Publicerad: 8 april 2019, 05:57

Entreprenören Daniel Weilar gästar Henric Smolak i podden ”Under 15”.

”Under 15” gästas av entreprenören Daniel Weilar som berättar om frågesportappen Primetimes framgångssaga.


Ämnen i artikeln:

Under 15

Primetime är en mobil interaktiv frågesportsapp som sänder live och som snabbt blivit en favorit bland svenskarna. På bara ett år har de lyckats uppnå över en miljon nedladdningar och detta helt utan externt kapital eller en enda krona på marknadsföring.

– Den organiska tillväxten vi haft saknar motstycke. Vi har passerat en miljon nedladdningar och det är utan att ha satsat en enda krona på marknadsföring. Det är produktkärleken som legat i vårt fokus sedan dag ett. Det i kombination med att ge våra användare en liten fördel med en livboj som belöning för att bjuda in och sprida appen har varit det som fått oss att växa så snabbt, säger Daniel Weilar i podden.

Varje dag klockan 20.00 har appen 50 000-100 000 tittare och enligt Daniel Weilar kan appen definitivt jämföras med räckviddsmedier.

– Jag har inte faktakollat det, men kollegor i branschen har sagt att vi slår cirka 80  procent av andra kommersiella kanaler i digital räckvidd klockan 20 varje kväll. Det ska också tilläggas att vi varje dag har cirka 4 000 nya spelare och att i princip samtliga interagerar med vår tjänst, säger Weilar.

Att live är något som det digitala verkar ha glömt bort är Daniel Weilar helt övertygad om.

– Live är här för att stanna och det kommer bara fortsätta och växa snabbt. Digitala medier har tagit förgivet att det krävs att allting är tillgängligt hela tiden. VI har bevisat det motsatta eftersom vår app endast är brukbar femton minuter per dag, resten av dygnet är appen död, säger Daniel Weilar.

Vill du lära dig mer om Primetime, live och framtiden för detta fenomen? Lyssna på hela avsnittet nedan:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15

Itunes: Under 15 

Spotify: Under 15 

 

 

 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev