Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Daniel Lundh: ”Enklare än du tror att öppna obemannad butik”

Publicerad: 3 oktober 2022, 05:31

Programledare Henric Smolak gästas av Storekeys grundare Daniel Lundh.

I det 251:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören Daniel Lundh, som grundat bolaget Storekey. Duon diskuterar autonoma butiker och handelns framtid.

Ämnen i artikeln:

Under 15Toppnyheter förmiddag

Obemannade butiker och digitalt nytänkande har på senaste tiden förändrat retailbranschen och dess syn på framtiden. Storekey är en av pionjärerna som erbjuder en SaaS-lösning för obemannad shopping. De digitaliserar den fysiska butiken och tar bort många trösklar, både för kunden som butiken. Allt från att behöva stå i kö, hitta en vara, driva butiken obemannat, driva lönsamhet, med mera. Grundaren Daniel Lundh menar att den obemannade framtiden är här snabbare än vad vi tror. 

– Vi har skapat något större än att sälja livsmedel på glesbygden vilket vi gjort senaste åren med vår butikskedja Lifvs. Nu vill vi möta den större efterfrågan bland retailers som vill digitalisera sig och anpassa sin affär för framtiden. Det är mycket enklare än vad man kan tro att öppna en obemannad butik, säger Daniel Lundh i podden. 

Butiksdöden hör till historien om man som retailaktör agerar och digitaliserar sig säger han. 

– Framtidens butiker kommer vara hybridlösningar där personalen kan ta bättre hand om kunderna än genom att bara stå i kassan. Kundupplevelsen kommer vara personaliserad och upplevelsen mycket bättre för kunden. Tekniken finns redo att använda och nu måste butikerna bara ta steget. 

Lär dig mer om autonoma butiker i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, vd på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev