Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Consids vd: ”Krisen medför ett paradigmskifte”

Publicerad: 20 april 2020, 05:40

”Det är helt klart de bolag som har en gedigen teknisk kompetens bland de anställda och en etablerad IT-infrastruktur som klarar sig bäst i dag”, säger Peter Hellgren som är vd och grundare på IT-konsultbolaget Consid.

I det 123:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören Peter Hellgren som är vd och grundare på IT-konsultbolaget Consid. De två diskuterar teknologisk kompetens och hur nuvarande kris kan påverka Sveriges position som innovatör och teknologisk hub i framtiden.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakConsid

Peter Hellgren och hans medgrundare Henrik Sandell såg möjligheter där andra såg risker när de startade Consid i början av 2000-talet precis vid IT-kraschen. Med sina erfarenheter från branschen vet han att det är just under kriser man måste investera som mest i teknisk utveckling och innovation för att klara sig på längre sikt.

– Det är helt klart de bolag som har en gedigen teknisk kompetens bland de anställda och en etablerad IT-infrastruktur som klarar sig bäst i dag när gatorna och kontoren är tomma. Jag är övertygad om att denna kris kommer att föra oss in i en mer digital morgondag där investeringar i teknik kommer premieras alltmer. Det är helt klart ett paradigmskifte, säger Peter Hellgren i podden.

Gällande Sveriges position som ett innovationsland med framgångsrika startups och teknikbolag är Peter Hellgren orolig inför framtiden.

– Även Sverige som nation måste satsa mer för att vi inte ska halka efter andra länder i världen. Det måste ske större investeringar och samarbeten mellan politiken, akademin och näringslivet för att morgondagens entreprenörer ska se Sverige som en attraktiv plats att starta företag på, säger Peter Hellgren i podden.

Lär dig mer om teknologisk kompetens i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakConsid

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev