Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Christina Stielli: ”Vi tränar oss till att må dåligt på jobbet”

Publicerad: 18 maj 2020, 06:11

– Även om mycket är dåligt nu betyder det inte att man kan vara positiv och glad, säger Christina Stielli, angående hur vi bör hantera coronapandemin.

I det 127:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av författaren och föreläsaren Christina Stielli, som pratar om hur man bör välja glädje i sitt privat och arbetsliv.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

En pandemi råder över hela världen där människor dör, ekonomin kollapsar och människor förlorar sina arbeten. Det finns anledning att vara ledsen och arg, men enligt Christina Stielli har vi ett ansvar att försöka vara positiva.

– Även om mycket är dåligt nu betyder det inte att man kan vara positiv och glad. Vår hjärna är inprogrammerad att fokusera på det som är negativt och därför är det vårt ansvar särskilt i dessa tider att medvetet göra tvärtom. Fokusera på det som är bra i ditt liv även om det är småsaker. Att välja en positivt tanke är inte att förneka att livet just nu är tungt utan endast att inte förbli i det negativa, säger hon i podden.

Människan kan enligt henne träna hjärnan till att bli bra på i princip vad som helst. Genom att vi ofta tränar negativa tankar blir vi helt enkelt bättre på det.

– De flesta av oss börjar redan längta till helgen på tisdagen. Vi tränar oss att associera helgen med glädje och roligheter. På samma sätt tränar vi oss att känna ångest och negativa tankar inför måndagen. Det är här vi måste ändra oss om vi vill må bättre på våra arbeten. Även om man inte trivs med sina kolleger, chef eller annat så är det alltid bättre att välja positiva tankar före det negativa i alla lägen. Det är så man får ett bättre liv, säger Christina i podden.

Lär dig mer om konsten att välja glädje i dagens dubbelavsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle. 

 

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev