Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Christian von Essen: “Vi behöver minska den digitala kunskapsklyftan”

Publicerad: 18 oktober 2021, 06:28

I det 201:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av poddaren och författaren Christian von Essen för att diskutera framtiden och den digitala kunskapsklyftan.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Christian von Essen har intervjuat över 250 personer i sin podcast Heja Framtiden och använder den nu som en plattform för att sprida kunskap och framtidsoptimism i andra kanaler. Nu är han aktuell med boken ”Nu Fattar Jag” som han släpper tillsammans med Henric Smolak på Lava Förlag. 

- Många känner oro inför framtiden, och mycket av det som händer inom mobilitet, hållbarhet, energi och digitalisering kritiseras för att det inte fungerar perfekt från början. Genom att minska kunskapsklyftan bland ledare, anställda och medborgare kan vi skapa en bredare förståelse för vilka enorma möjligheter och spännande lösningar som växer fram nu under 2020-talet, säger Christian von Essen. 

Christian förespråkar självledarskap och att ledare och organisationer investerar i kompetensutveckling. I en tid av snabb förändring krävs det nyfikenhet för att hålla sig uppdaterad och relevant.

- Det är ingen hemlighet att fler arbetsuppgifter och administrativa sysslor kommer att digitaliseras och automatiseras. Det innebär att vi måste hålla koll på den tekniska utvecklingen samtidigt som vi utvecklar våra mänskliga förmågor. Vi får nog räkna med att allt mer ansvar kommer ligga på oss som individer när det gäller vår egen kompetensutveckling. Det är det jag och Henric vill bidra med i vår bok, säger Christian i podden.

Lär dig mer om den digitala kunskapsklyftan i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev