Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Carolin Solskär: ”Alla kan vi göra något som förbättrar världen”

Publicerad: 7 september 2020, 05:47

Carolin Solskär, initiativtagare till Metoo-manifestationen på Segels torg 2017, gästar veckans avsnitt av Under 15.

I det 142:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Carolin Solskär för att diskutera modern aktivism.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Carolin Solskär har korsat Atlanten nio gånger, blivit utsedd till årets IT-tjej, var en huvudperson bakom Metoo-kampanjen i Sverige och hon poddar, investererar och föreläser frekvent. För henne har det alltid varit viktigt att stå upp för det hon tycker är fel – även om det går emot normen. Carolin Solskär menar att vem som helst kan bli en aktivist i dag.

– Om ingen vågar stå upp för det som är fel betyder det att ingenting förändras och då hade världen varit en hemsk plats fortfarande i dag. Med digitaliseringen och sociala medier kan vem som helst aktivera sig för att skapa en bättre värld. Om jag kunde ordna en manifestation med ett par dagars varsel som fyllde Sergels torg kan vem som helst göra något, säger Carolin Solskär i podden.

Carolin Solskär som har gjort en karriär inom IT-branschen menar att hennes projekt och aktiviteter inom jämställdhet och veganism har vägt tungt på CV:et.

– I dag är konkurrensen på marknaden stenhård och jag sticker ut eftersom jag gjort mycket projekt vid sidan om som jag brunnit för. Det hjälper skapa en bättre värld, det får en att må bättre och det stärker ens CV, säger Carolin Solskär i podden.

Lär dig mer om modern aktivism i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev