Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Byggde eget datorspel som 9-åring

Publicerad: 11 februari 2019, 06:35

Kajsa Lundborg gästar "Under 15".

Hur är det att som tjej växa upp med ett stort teknikintresse? Hur styr algoritmer våra sociala flöden och hur startar man och lanserar en e-handel på bara fem dagar? Det är några av frågorna som avhandlas i nya avsnittet av "Under 15".


Ämnen i artikeln:

Under 15SpotifyHyper Island

"Under 15" gästas av 24-åriga Kajsa Lundborg som haft techintresset som den röda tråden genom hela sitt liv. Som 9-åring byggde hon sitt eget datorspel och sedan dess har hon fortsatt med att driva både app- och e-handelsbolag, haft ett eget TEDx Talk och jobbat på bland annat Spotify. 

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle. 

Idag jobbar Kajsa Lundborg som strategikonsult och hjälper andra techbolag med affärsutveckling. I dagens avsnitt talar Henric Smolak och Kajsa Lundborg bland annat om hur det är att växa upp med ett teknikintresse som tjej, hur algoritmer styr våra sociala flöden och hur man kan starta och lansera en e-handel på endast fem dagar. 

Kajsa Lundborg växte upp i en familj med äldre bröder som introducerade henne för teknik vid tidig ålder. 

– Att vara ett kid med äldre syskon som programmerade gjorde ju att man fick mer exponering för det kreativa med teknik. Jag som älskade att pyssla och skapa saker fick väldigt snabbt ögonen för datorprogram där jag kunde flytta skapandet från pappret till datorn, säger Kajsa Lundborg i podden. 

Efter att ha startat sitt första appbolag under gymnasietiden blev Hyper Island ett naturligt studieval efter studenten. Där fick klassen uppgiften att komma på en affärsidé på bara fem dagar. Kajsa och hennes två kompisar, Simon Karlsson och Carl Lager, ville ta det steget längre och valde istället att starta och sälja sina första produkter under samma tid. 

– Vi tyckte det var roligare om vi kunde få igång en verksamhet på endast fem dagar. Genom dropshipping och smarta hacks i digitala kanaler lyckades vi sälja internationellt och nå en omsättning på en kvarts miljon efter bara två veckor. 

Få veta mer om Kajsa Lundborg, hennes techintresse och hur man snabbt och effektivt kan starta ett techbolag i dagens avsnitt: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Acast: Under 15
Itunes: Under 15
Spotify: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15SpotifyHyper Island

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev