tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Boneos vd: ”Din bostad ska inte primärt ses som en investering”

Publicerad: 9 januari 2023, 06:47

Henric Smolak gästas av Boneos vd Fredrik Engdahl i nya avsnittet av Under 15.

I det 265:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av bostadsportalen Boneos vd Fredrik Engdahl. Tillsammans diskuterar de framtidens bostadsmarknad.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Bostadsportalen Boneo lanserades 2019 som en utmanare till Hemnet. Deras fokus har skiftat sedan dess till att bli en portal som fokuserar på kvalitativa spekulanter före kvantitet. De har visionen att bli det mest effektiva sättet att hitta, köpa och sälja bostäder. 

– Vi lanserades ju lite som en ”Hemnet-dödare” och det får man vara ärlig och säga att vi inte blev. Hemnet fungerar utmärkt för att nå ut brett till massan men vi vill med hjälp av data bli mer kvalitativa i spekulanterna vi skickar vidare, säger Fredrik Engdahl i podden. 

Bostadsmarknaden hade ett skakigt år 2022. Enligt Fredrik Engdahl är medierna en av anledningen till hysterin, men även att många köpare har sett sina bostäder som en investering. 

– Din bostad ska du bo i och den ska inte primärt ses som en investering med direkt avkastning. Man måste bo någonstans och bostadsmarknaden går alltid upp och ner. Det är omöjligt att spekulera och försöka pricka in botten eller toppen i bostadspriser. Marknaden är väldigt komplex och rörlig just nu.

Lär dig mer om framtidens bostadsmarknad i dagens avsnitt: 

Spotify: Under 15
Itunes:
Under 15  

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev