fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

BMW:s hållbarhetschef Daniela Bohlinger: ”Elbilar är inte den enda lösningen”

Publicerad: 17 januari 2022, 06:38

”Hållbarhet i vår värld är en balansgång mellan att ta hänsyn till miljön och att bygga mer hållbara och miljövänliga fordon, men även att se till att få ihop det rent ekonomiskt”, säger Daniela Bohlinger, BMW:s chef över hållbar design, som i veckan gästar podden ”Under 15”.

I det 214:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Daniela Bohlinger som är BMW:s chef över hållbar design. De två diskuterar hur ett av världens största bilföretag arbetar med hållbarhet och framtidens bilar.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15BMW

Daniela Bohlinger har dedikerat större delen av sitt liv åt att finna hållbara sätt att designa bilar och hon har varit hjärnan bakom BMW:s nya koncept ”Project i” som kommit att bli deras satsning på en hållbar bilserie.

– Hållbarhet i vår värld är en balansgång mellan att ta hänsyn till miljön och att bygga mer hållbara och miljövänliga fordon, men även att se till att få ihop det rent ekonomiskt. Jag som arbetat på BMW under tjugo år och har fått se en otrolig förflyttning där hållbarhet alltid funnits med men där det det senaste decenniet har blivit en del av kärnfrågorna för bolaget, säger Daniela Bohlinger i podden.

Att mobilitet måste bli hållbart råder det inget tvivel om. Elektrifieringen av fordon har blivit en del i detta arbete. Daniela Bohlinger är dock inte säker på att elektrifieringen är den enda lösningen.

– Det är bra att bilbranschen utmanas och ifrågasätts, men utmaningen är stor. Till exempel fungerar inte elbilar i hela världen just nu. Det handlar om klimatet, infrastruktur och förnybar el. I urbana städer kommer framtiden däremot att bestå av elfordon. Men vi måste även fokusera på en hållbar produktion av bilar. Det är något som ligger i fokus för oss på BMW, säger Daniela Bohlinger i podden.

Lär dig mer om framtidens hållbara design i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev