Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Bindefeld: ”Jag var 30 år före andra i reklambranschen”

Publicerad: 25 mars 2019, 06:35

Micael Bindefeld gästar ”Under 15” och berättar om resan från frisör till Sveriges mest kända festfixare.

I veckans avsnitt av ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören och PR-gurun Micael Bindefeld som berättar om sitt liv och erfarenheter och hur han gick sin egna väg från omtalad frisör till landets mest kända festfixare.


Ämnen i artikeln:

Under 15Micael Bindefeld

”Under 15” är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medietechbolaget Strossle.

Micael Bindefeld har gått sin egna väg ända sedan han valde att hoppa av de ännu inte påbörjade juridikstudierna. Han började istället, mot sina föräldrars vilja, att gå en lärlingsutbildning för att bli frisör i Göteborg.

– Att gå emot det som förväntades av min familj och omgivning var något som fostrade mig. Idag kan jag förstå att mina vägval i karriären kan te sig konstiga, men för mig är de väldigt logiska, säger Micael Bindefeld i podden.

Micael Bindefelds första event var en butiksöppning för en Levisbutik år 1987 i Stockholm. Det var genom sitt stora kontaktnät som en favoritfrisör och stylist bland Stockholms kändiselit som gjorde att han fick förfrågan.

– På den tiden fanns inte begreppet festfixare och ingen hade tidigare gjort event med fokus på medial uppmärksamhet. Jag märkte ganska snabbt att det fanns en helt egen nisch för mig där jag kunde haka på mina PR-kunskaper till en traditionell eventbransch. Initialt fick jag ta mycket stryk av reklambranschen då det var många som tyckte att det jag sysslade med var trivialt och ytligt. Om jag får slå mig själv för bröstet så var jag 30 år före någon annan med att koppla samman PR och event, säger han.

Idag vill Micael Bindefeld ge tillbaka och har med sin stiftelse till minne av Förintelsen valt att fokusera mer på sin filantropiska sida. Stiftelsen delar årligen ut ett stipendium om 400 000 kronor till ett kulturellt projekt som berättar förintelsens historia till dagens ungdomar.

– Förintelsen ligger mig otroligt nära då min farmor och farfars familjer till stora delar utplånades. Snart är inte Förintelsen längre nutidshistoria och då har vi alla ett ansvar att se till att historien berättas vidare, säger Micael Bindefeld. 

Om du vill lära dig mer av och om Micael Bindefeld lyssna på hela avsnittet nedan:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Itunes: Under 15
Spotify: Under 15  

Ämnen i artikeln:

Under 15Micael Bindefeld

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev