Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Bamboras nordiska vd: ”Konsumenterna har ställt om under pandemin”

Publicerad: 8 mars 2021, 07:03

Peter Nilsson, Bamboras vd i Norden, tror att vi snart kommer att kunna se helt obemannade butiker för billigare varor.

I det 168:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Bamboras nordiska vd Peter Nilsson. De två diskuterar framtidens handel och hur vi kommer att betala och konsumera i framtiden.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Pandemin har fört med sig stora förändringar i samhället och detta gäller även för våra konsumtionsmönster och betalningar.

– Bara en sådan sak som att vi inte vill röra de fysiska kortterminalerna längre har förändrat våra kortbetalningar även inför framtiden. Pandemin har också bevisat att kontanter inte behövs på samma sätt längre. Vi ser också tydligt att digitala köp ökar och att butiker inte kommer att förändras mycket efter pandemin, säger Peter Nilsson i podden.

Något som vi bör kunna förvänta oss snart är helt obemannade butiker för billigare varor, spår Peter Nilsson.

– Tekniken har funnits länge men nu är konsumenter redo för det. Jag är övertygad om att vi kommer att se obemannade butiker som exempelvis Pressbyrån som vi kan öppna via mobiltelefonen, plocka produkterna vi vill köpa och sedan betala i mobilen. Det är en spännande framtid som kommer att förändra mycket, säger Peter Nilsson i podden.

Lär dig mer om framtidens handel i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev