Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Axel Bukowski: ”Genom enkel data kan man spara mycket pengar”

Publicerad: 14 november 2022, 06:43

I det 257:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Nividas och Madden Analytics grundare Axel Bukowski för att diskutera dataprognoser inom retail.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakToppnyheter förmiddag

SaaS-bolaget Madden Analytics grundades sommaren 2020 av ett team med bred erfarenhet från e-handel och retail. Axel Bukowski, som även startat Nividas Eyewear, märkte tydligt att de inte var ensamma om problem med manuella komplicerade excelblad och lagerproblem.

Han noterade att industrin i stort varje år gick miste om försäljning för hundratals miljarder kronor på grund av att varor antingen tar slut eller finns för mycket av på lagret.

– I och med digitaliseringen har många nya mindre aktörer fått stort genomslag men inte haft tillgång till en teknisk lösning som hjälpt dem att följa försäljning på ett enkelt sätt eller ha bra översikt över sitt lager. Genom att få enkel data till sig och slippa manuella excelsnurror kan man spara mycket pengar och det hjälper vi till med på Madden, säger Axel Bukowski i podden.

I och med att hållbarhet blivit en hygienfaktor för de flesta varumärken att fokusera på innebär detta också, enligt Axel Bukowski, att optimering av lagerflöden blir en viktigt del i det arbetet.

– Att kunna analysera och optimera sina lager så att det inte produceras för mycket produkter är en väsentlig del av klimatavtrycket inom retail. Genom att minska svinn blir det bättre för både bolagens ekonomi och planeten, säger Axel Bukowski i podden.

Lär dig mer om dataprognoser och entreprenörskap i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev