Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Att starta eget är ett större beslut för din omgivning än för dig själv”

Publicerad: 7 januari 2019, 10:02

Adeline Sterner sålde sitt bolag Add Ice och har idag startat nya bolaget Maison Fortunée, som säljer exklusiva handdukar.

Foto: Maison Fortunée

“Under 15” gästas av Adeline Sterner, som efter en kort sejour på konsultfirman McKinsey bestämde sig för att byta spår och bli entreprenör. I dagens avsnitt diskuteras hur det är att starta och driva eget bolag.


Ämnen i artikeln:

Under 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Strossle och Dagens Media, och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på Strossle. 

Efter att utexaminerats från Handelshögskolan i Stockholm började Adeline Sterner arbeta på McKinsey. Efter knappt tre år på firman kände hon att något fattades och bestämde sig för att byta bana och istället bli entreprenör. Hennes idé gick ut på att skapa nyttig glass för människor som var intresserade av hälsa och fitness. 

– När stela konsulter i grå kostymer blandade kvarg med fun light förstod jag att fitnesstrenden var här för att stanna, säger Adeline Sterner i podden. 

Att starta eget kan ses som ett stort steg i livet. Att lämna bakom sig tryggheten i en karriär med lön för att försöka stå på sina egna ben. Men enligt Adeline är klivet till att starta eget mindre än vad man kanske tror.

– Många inbillar sig att det är så stort steg att starta eget. Men jag visste hela tiden att jag kunde gå tillbaka och bli strategikonsult om det inte skulle fungera. Det var först när jag märkte hur min omgivning reagerade, som jag förstod att det var ett större steg för min omgivning. Jag tror det får många att inte våga starta eget idag. 

Adeline sålde sitt bolag Add Ice till Thrills och har idag startat sitt nästa bolag Maison Fortunée som säljer exklusiva handdukar. 

– Vi har precis lanserat och är inne i den entreprenörsfas där man upplever mest ytterligheter. Just nu känns det riktigt bra och är sjukt peppad på vad vi ska kunna uppnå 2019. 

Vill du lära dig mer om kreativt företagande och tips för att starta eget? Lyssna på hela avsnittet här:

Itunes: Under 15
Spotify: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev