lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Aron Flam: ”Public service är statligt finansierad propaganda”

Publicerad: 23 september 2019, 05:30

Podcasten ”Under 15” gästas denna vecka av komikern, författaren och poddaren Aron Flam. Foto: Erika Svensson

I ett dubbelavsnitt av ”Under 15” diskuteras komedi och politik med ståuppkomikern Aron Flam.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

I det 94:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästar komikern, författaren och poddaren Aron Flam ”Under 15” för att diskutera komedi och politik samt om det finns en gräns om vad man får skämta om.

Aron Flam, som blivit kritiserad för att ha en hård ton i sina uttalande på sina sociala kanaler med tiotusentals följare, menar att det är många som inte förstår sig på hans skämt och att många svenskar helt enkelt saknar humor.

- Man ska kunna skämta om vad som helst och komik är till för att kunna ta upp svåra tabubelagda saker. Men förstås handlar det om i vilket sammanhang man skämtar. Twitter är en skolgård där den som skriker mest hörs mest och det är perfekt för mig som komiker att utnyttja. När jag däremot tweetar seriösa saker som att public service är statligt finansierad propaganda, är det många som väljer att tolka det som ett skämt ironiskt nog.

Aron har bland många blivit ifrågasatt om han numera fortfarande är komiker. Med sina projekt som ”Krossa socialismen” och hans aktuella nysläppta bok ”Det här är en svensk tiger” är det många som väljer att kalla honom tyckare eller politiskt engagerad snarare än komiker. Men detta håller Aron inte med om.

- Jag har senaste åren arbetat väldigt hårt med komik och har försörjt mig på detta. Bara för man gör andra saker betyder inte det att man förlorar sin yrkestitel. Jag har förtjänat att kalla mig komiker och skribent vilket jag också är.

Lyssna på dubbelavsnitten med Aron Flam här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: ​Under 15  

Spotify: ​Under 15 

Itunes: ​Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev