onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Anton Bukowski: ”Så kan e-handeln bli mer hållbar”

Publicerad: 20 mars 2023, 06:39

I det 275:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören och Droppas grundare Anton Bukowski för att diskutera e-handel och problematiken med returer.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagHenric Smolak

E-handeln har de senaste åren växt och blivit en stor del av vårt sätt att konsumera produkter. Med det har även problemet med ökat antal returer växt och blivit ett problem för både e-handlarna och miljön. ”Droppa” startades för att skapa en plattform för mer kostnadseffektiva och miljövänliga returer.

– Vårt sätt att handla online, betala senare och testa produkter hemma har resulterat i att returer ökat markant de senaste åren. Det har inte funnits en lösning som har löst problemet för e-handlarna med en ökad kostnadsbas och mer miljöpåverkan. Det är där vi vill bli en ny standard för hållbara returer, säger Anton Bukowski i podden.

Ungefär vart tredje inköp returneras i Sverige som e-handlats. Enligt Anton Bukowski kan en effektivisering av returer leda till en mer hållbar industri, kostnadseffektivisering och en smidigare upplevelse för dagens konsumenter.

– Idag är det inte ovanligt att returnerade produkter kastas eller bränns vilket kan kännas otroligt onödigt. Det finns inte riktigt en bra process för att göra det enkelt för varken kunderna eller handlarna. Vi måste se till att bli mer hållbara och värna om klimatet och där vill vi vara en lösning, säger Anton Bukowski i podden.

Lär dig mer om e-handel och returer i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev