Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Anotherblocks medgrundare: ”Du kommer att kunna äga musikrättigheter som du äger aktier”

Publicerad: 17 oktober 2022, 05:49

Anotherblocks medgrundare Filip Strömsten är med i veckans ”Under 15”.

I det 253:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Anotherblocks medgrundare Filip Strömsten för att diskutera musikindustrin, rättigheter och blockkedjor.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakNyheter

Förr lite mer än ett år sedan startades bolaget Anotherblock som vill sälja musikrättigheter som NFT:s. NFT är kort för engelskans ”non-fungible token” och är en teknik som möjliggör handel via så kallade blockkedjor. Filip Strömsten kom fram till idén när han studerade på Handelshögskolan och ansåg att musikindustrin saknade transparens samt tyckte att musikrättigheter skulle kunna ägas av privatpersoner som fans, musikälskare och investerare.

– Vi ville hitta ett sätt att göra det möjligt för folk runtom i världen över att investera i sina favoritlåtar. NFT:s och blockchain blev mer ett resultat eftersom tekniken passade detta väl. Jag ser en framtid där man kommer att kunna köpa andelar i musik som man köper aktier i bolag på börsen, säger Filip Strömsten i podden.

Filip Strömsten tror att musikindustrin måste förändras och bli mer transparent för att kreativiteten bland skaparna inte ska hämmas.

– Om det inte genomförs djupgående förändringar på det sätt som artister kan tjäna pengar på sin kreativitet är musikindustrin i en kapplöpning mot botten. Genom att utnyttja den senaste tekniken kommer vår plattform att skydda skaparna och stödja dem när de fortsätter att berika samhället och vår kultur, säger Filip Strömsten i podden.

Lär dig mer om musikindustrin och NFT:s i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev