söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Annie Lööf i Under 15: ”Jag drev opinion via min blogg”

Publicerad: 4 november 2019, 06:44

Annie Lööf gästar podden ”Under 15”, som firar 100 avsnitt.

I det 100:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Centerpartiets partiledare Annie Lööf för att diskutera politik, digitalisering, ledarskap och framtiden.

Ämnen i artikeln:

Under 15Annie Lööf

 

Det var 2011 som en 28-åring från Värnamo lät sig väljas till ny partiledare för Centerpartiet. Samma år tog hon sin juristexamen, efter att ha studerat de sista åren på distans, då hon vid valet 2006 lyckades kryssa sig in i riksdagen. Med sina 23 år var hon då Sveriges yngsta riksdagsledamot och blev senare också den yngsta partiledaren i Centerpartiets historia.

– Jag hade ingen plan om att jag skulle arbeta med politik på heltid utan ville bli åklagare. Men jag var politiskt aktiv under min studentperiod och tackade ja till de möjligheterna som jag fick presenterade för mig. Jag lyckades kryssa mig in till riksdagen 2011 och då drev jag främst opinion via min blogg som var nytt för den tiden, säger Annie Lööf i podden.

Annie Lööf avslöjar i podden att hon inte skulle tacka nej till att bli statsminister men påstår sig ändå vara väldigt nöjd med sin position hon har i dag.

- Om jag ska vara ärlig så har jag en ganska perfekt situation just nu. Jag är i en position där jag kan få igenom väldigt mycket av mitt partis politik i dag. Det kan låta pretentiöst men det är viktigare än någon titel. Men jag hade självklart inte tackat nej till att bli statsminister, säger Annie i podden. 

I avsnittet får vi lära känna Annie Lööf bakom politiken. En smart person som älskar att ta plats, debattera och få sin åsikt hörd. Hon tycker bland annat att politiken är för kortsiktig, att Greta Thunberg är otroligt viktig för vår samtid och att Donald Trump är en fara för hela världssamfundet.

– Jag skäms över att vara politisk kollega med en ledare som Trump. Han är helt förödande för hela världssamfundet. Det är inte bara det att han är klimatförnekare och slänger ut spydiga tweets utan hur han ser på andra människor, säger Annie i podden.

Lyssna på det 100:e dubbla jubileumsavsnittet med Annie Lööf nedan:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev