Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Anna Svahn: ”Ditt sparande kan påverka miljön mer än du tror”

Publicerad: 14 oktober 2019, 05:57

Finansprofilen Anna Svahn gästar podden ”Under 15”.

Genom att byta till hållbara fonder kan man minska sitt koldioxidavtryck mer än om man slutar åka bil och flyg. Det säger finansprofilen Anna Svahn i nya avsnittet av ”Under 15”.


Ämnen i artikeln:

Under 15

I det 97:e avsnitt av ”Under 15” diskuterar Henric Smolak sparande och investeringar med bloggaren, författaren och finansprofilen Anna Svahn.

Nio av tio svenskar sparar i någon form men var fjärde person lägger pengarna på sitt sparkonto. Detta är något som Anna Svahn tycker är problematiskt och anser att det kan vara en av anledningarna till att klyftorna i samhället växer.

– Att spara på ett bankkonto gör ingen nytta, särskilt inte idag med den rådande minusräntan. Att investera är ett sätt för privatsparare att få en högre framtida avkastning men problemet är att för få vet hur de bör investera. De som inte investerar tenderar att få minskad förräntning på sitt kapital vilket ökar klyftorna i vårt samhälle, säger hon i podden.

En annan sak som diskuteras i podden är hållbara investeringar och vårt privata kapital. Anna Svahn menar att vi som privatsparare kan påverka vårt koldioxidavtryck avsevärt på endast fem minuter.

– Bara genom att lägga om sitt pensionsparande till hållbara fonder så minskar man sitt koldioxidavtryck mer än man aldrig åker bil eller flyg igen. Det tar fem minuter att göra och borde göras av alla. Dessutom har forskning visat att det till stor sannolikhet ger bättre avkastning också. Så det finns ingenting att skylla på längre, säger Anna Svahn.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev