onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Anna Nordlander: ”Det kommer inte gå att undvika Amazon”

Publicerad: 7 februari 2022, 06:47

I det 217:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Amzellos medgrundare och Amazonexperten Anna Nordlander för att disktuera plattformens lansering i Sverige och hur man som e-handlare och marknadsförare bör te sig mot denna gigant.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

 

Innan Amzello arbetade Anna Nordlander som vd och delägare i e-handelsföretaget The Friendly Swede. Bolaget stack ut i mängden eftersom det var ett svenskt företag som redan från start byggde hela sin verksamhet på Amazon-försäljning internationellt. Detta är något som Anna Nordlander menar kommer att bli allt vanligare för allt fler svenska bolag.

– Amazon kommer att bli en naturlig del av vårt ekosystem i Sverige men det tar lite tid att etablera sig. Vi har redan en stark e-handelskultur men företag som vågar satsa nu kommer vinna många fördelar av att vara tidiga, säger Anna Nordlander i podden.

Amazons lansering skapade många frågetecken med många översättningsfel och tråkig design. Enligt Anna Nordlander var detta en typisk lansering för Amazon men att de med ett stort produktsortiment redan från start betyder att de är här för att satsa.

– Amazon är en så stor organisation som rör sig så snabbt så lanseringarna kan gå lite till synes konstigt till. Det är så mycket som ska översättas och ibland kan det ses som oseriöst. Nu har de lanserat kundklubben Prime i Sverige och de kommer att fortsätta växa. Fördelarna är många och vi har hjälpt många kunder att både synas på Amazon och skala upp internationellt på plattformen, säger Anna Nordlander i podden.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev