söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Anders Wester: ”Framtidens storstäder är förmodligen bilfria”

Publicerad: 19 april 2022, 05:41

I det 227:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Spacemakers arkitekt och teknikexpert Anders Wester för att diskutera framtidens städer.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Trots pandemin, distansarbete och bättre reseinfrastruktur tror Anders Wester att storstäder kommer att fortsätta växa snabbt och vara attraktiva i framtiden. Detta kräver smart byggplanering och design för att säkerställa att våra behov kommer att mötas i framtidens städer.

Man planerar i dag byggprojekt som ska vara färdiga om decennier så det gäller att ta hänsyn till massa olika faktorer när man utvecklar idéer. Framtidens städer kommer att vara mer hållbara, limiterad trafikering av fordon och mer smarta bostäder, säger Anders Wester i podden.

Det som tar mest tid i byggprojekt är idé och designstadiet som normalt tar flera år. Byggindustrin som historiskt har varit väldigt analog kommer att kunna effektiviseras och ledtider kortas avsevärt med hjälp av teknik och AI, menar Anders Wester. 

Genom att kunna simulera och visualisera kan man förkorta projektens tidiga stadier avsevärt. AI kompletterar och boostar kompetens men ersätter inget. Men med teknik kan vi förkorta och effektivisera processer som gör att vi kan bygga snabbare helt enkelt, säger Anders i podden. 

Lär dig mer om framtidens städer i dagens avsnitt här:

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev