Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Anders Borg: ”Sverige har fullständigt klappat ihop i vaccinationen”

Publicerad: 1 mars 2021, 06:58

I det 167:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av den tidigare finansministern Anders Borg.

Foto: Under 15

I det 167:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av den tidigare finansministern Anders Borg. I veckans specialavsnitt diskuteras allt ifrån pandemins lokala och globala påverkan, svensk politik, tech-transformationen och framtidens bankväsende.


Ämnen i artikeln:

Under 15Anders Borg

Anders Borg blev utsedd till en av Europas bästa finansminister av Financial Times under sin tid i regeringen. Nu har han lagt politiken åt sidan men är aktiv i näringslivet och som investerare. Med perspektiv världen över är han orolig för Europas framtid. 

– Jag är orolig när jag jag ser på Europa och hur lite vi satsar på ingenjörer, matematik och innovation. Det finns en stor risk att vi kommer hamna långt bakom resterande världen. Särskilt nu efter pandemin där många utvecklingsländer kommer växa otroligt snabbt, säger Anders Borg i podden. 

Gällande den rådande pandemin har Anders Borg mycket att säga till om. Han tycker regeringen har skött den ekonomiska politiken godkänt men klart underkänt när det kommer till att vaccinera befolkningen. 

– Sverige borde vara bland de bästa länderna i världen när det gäller vaccination av vår befolkning. Vi har alla förutsättningar för det och hade likt Israel kunnat köpa upp vaccin från flera leverantörer. Vi har fullständigt klappat ihop i denna fråga, säger Anders Borg i podden. 

Lyssna på Del 1 av Under 15:s specialvecka med Anders Borg:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15  

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15  

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Under 15Anders Borg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev