fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Alla pratar om disruption men få vet vad det innebär”

Publicerad: 15 juli 2019, 05:39

Serieentreprenören Ulf Arnetz djupdyker i ämnet digital distruption när han gästar podden ”Under 15”.

Podden ”Under 15” gästas av serieentreprenören Ulf Arnetz som diskuterar digital disruption. Vad innebär det det egentligen, och vad krävs av dagens organisationer för att innovera och hålla fokus?

Ämnen i artikeln:

Under 15Digitalt

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Ulf Arnetz är inne på sin tredje entreprenöriella resa med bolaget Reforce. Han träffar hundratals storbolagsledare och startups årligen och har nyligen släppt sin bok ”Strategiacceleration”. Han menar att disruptiva innovationer är en del av vår historia. Men i och med digitaliseringen sker det allt fler, samtidigt som livslängden på storbolag blir kortare och kortare.

– Problemet är idag att företag och ledningsgrupper har så svårt att fokusera. De är inne i sin en konservativ bubbla där de tror de kommer vara framgångsrika om fem år eftersom det går bra idag. Det viktigaste en ledare kan göra idag är att fokusera och prioritera, samt investera i att innovera för att kunna möta uppstickare som disrupterar hela industrin, säger Ulf Arnetz.

Att  bolag som Uber, Facebook och Spotify har förändrat hela branscher och konsumentbeteenden råder det ingen tvivel om. Men enligt Ulf Arnetz måste man förstå vad det egentligen handlar om och vilka krafter som påverkar och skapar disruptiva företag.

- Disruption är processen där ny teknik och sätt att använda den går in och stör - befintlig teknik och kända affärsmodeller. Idag pratar alla om disruption men få vet egentligen vad det innebär. Det är därför så många storbolag inte klarar av när nya innovativa bolag poppar upp och förändrar en industri från grunden, säger Ulf i podden.

Lär dig mer om digital disruption i det senaste Under 15 här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev