Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Alla borde fokusera på konsten att sälja”

Publicerad: 23 april 2019, 05:47

Salar Roshandel på Borg & Owilli.

I veckans ”Under 15” berättar säljchefen Salar Roshandel, på contentbyrån Borg & Owilli, om konsten att sälja – och hur man bygger en effektiv säljorganisation.


Alla säljer hela tiden oavsett om det är på jobb eller i ens vardag. 

Ständigt möter man situationer där man måste förhandla och övertyga en motpart om det man vill åstadkomma. Konsten att behärska sälj och säljtekniker är därmed något alla bör kunna behärska.

– Du säljer in dig själv när du ska finna en partner. Du säljer på fredagkvällen när du vill ha pizza istället för tacos. Vi säljer hela tiden och vi alla borde fokusera mer på att lära oss konsten att sälja, säger veckans poddgäst Salar Roshandel.

Säljyrket har dock förändrats mycket på senare tiden. Enligt Salar har det blivit ett mer ansett yrke som kräver mer av individerna som arbetar med sälj. Det handlar om att vara en dörröppnare och kunna bygga relationer och skapa värde för de man gör affärer med.

– Vi har säljare som är utbildade ingenjörer, ekonomer och psykologer. Att vara ett diversifierat säljteam är en av våra största framgångsfaktorer. En annan sak är att motivera människor på ett individuellt sätt. Idag drivs inte alla av monetära belöningar som det ofta har handlat om i säljorganisationer. Man måste se till varje persons enskilda preferenser och motivera varje individ och gruppen i helhet för att kunna nå bästa möjliga resultat, säger Salar.

Lär dig om sälj, säljstrategi och hur man bäst bygger en framgångsrik säljorganisation i veckans avsnitt av Under 15. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även Under 15 här: 

Acast: ​Under 15 

Itunes: ​Under 15 

Spotify: ​Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev