onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Acasts Norden-chef: ”Podcast kommer att ta en större andel av medieinvesteringarna”

Publicerad: 11 april 2023, 05:47

Jenny Rahm, Nordenchef på Acast, menar att podcasts är ett medieslag som bara är i sin linda.

I det 278:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Acasts Nordenchef Jenny Rahm för att diskutera podcast och medieslagets framtid.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagUnder 15Henric Smolak

Jenny Rahm var kommersiell chef på Life of Svea och har också en bakgrund inom Bonniersfären. Podcasts var ett format som lockade och för ett år började hon arbeta som Nordenchef på Acast. Jenny Rahm menar att podcasts är ett medieslag som bara är i sin linda och kommer att växa kommande år.

– Podcasts har växt väldigt mycket de senaste åren och Sverige har ett av det högsta lyssnarantalet per capita. Men marknaden fortsätter att växa och nu måste vi se till att medieinvesteringarna växer med industrin. Jag är säker på att annonsörer kommer att se podcasts som en mer naturlig del av sin mediemix inom snar framtid, säger Jenny Rahm i podden.

Cirka 51 procent av svenskarna lyssnar på podcasts och siffran förväntas öka kommande år. Att starta podcasts har också ökat markant. Jenny Rahm menar att det absolut inte är för sent att starta en podcasts trots att utbudet redan är stort.

– Det finns poddar för väldigt mycket men formatet passar sig bra för nörderi eller nischat intresseområde. Det är roligt att se att många kreatörer som tidigare har varit helt okända kan lyckas slå igenom stort. I takt med att podcast växer kommer det att finns gott om utrymme för fler kreatörer att arbeta med detta format på heltid, säger Jenny Rahm i podden.

Lär dig mer om poddindustrin i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev