tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

1komma5:s vd: ”Vi har inte tid att vänta”

Publicerad: 31 oktober 2022, 07:09

Denna vecka gästar 1komma5:s vd Gunnar Jönsson ”Under 15” för att prata den gröna omställningen.

I det 255:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av 1komma5:s vd Gunnar Jönsson för att diskutera energieffektivisering, hållbarhet och energismarta lösningar för hemmet.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

1komma5 har som mål att konsolidera villamarknaden och att få med alla Sveriges villaägare i omställningen mot att nå deras vision om en klimatneutral marknad 2030. De kopplar ihop all teknik i hemmet på en och samma digitala plattform, med fokus på exempelvis solceller, elbilsladdning, värmepumpar och energilagring.

– Vi kan inte fortsätta leva så som vi gör för då kommer vi misslyckas med målet om att hålla den globala temperaturökningen under 1,5 grader. Men det finns fortfarande chans att påverka utfallet och minska koldioxidutsläppen och vi vill hjälpa villamarknaden att bli klimatneutral. Med vår cleantech-plattform är det möjligt, säger Gunnar Jönsson i podden.

1komma5 startades i Tyskland och har nyligen tagit in 500 miljoner euro från bland annat Porsches miljösatsning och Norrsken VC. Med dessa medel hoppas de snabbt kunna se till att 500 000 europeiska hushåll per år blir klimatneutrala.

– Vi har höga ambitioner på att förändra vårt samhälle till det bättre. Vi vill göra detta tillsammans med andra duktiga entreprenörer som strävar efter en hållbar framtid. Det ska inte behöva vara komplicerat för villaägare att ställa om till ett klimatsmart alternativ, säger Gunnar Jönsson i podden.

Lär dig mer om energieffektivisering och hållbarhet i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev