Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allt om Esport

”Vi driver en dialog med målgruppen, inte en monolog”

Publicerad: 13 augusti 2019, 06:24

I sjätte avsnittet av podden ”Allt om Esport” hör vi om Wehypes resa men framför allt hur man som annonsör kan aktivera sig i esporten genom influencermarketing.


Ämnen i artikeln:

e-sport

”Allt Om Esport” är Sveriges första media-podd om just esport. Vad är egentligen esport och hur gör man för att aktivera sig mot målgruppen? 

Esporten är idag en av världens största sporter med ett estimat på över 1 miljard dollar i omsättning under 2019. Det är en bransch som bubblar som aldrig förr där fler sponsorer och annonsörer väljer att aktivera sig inom denna kategori. 

Podden har ett utbildande syfte där programledare Daniel Pereaux, vd för esportsbolaget Fragbite, tillsammans med intressanta gäster lyfter hela esportens ekosystem. Podden produceras i samarbete med Dagens Media. Producent är Daniel Kauppinen (Fragbite). 

Influencertechbolaget Wehype AB grundades år 2016 av Robin Åström, Gustaf- och Emil Smith ur ett gemensamt intresse för gaming och esport med viljan att skapa en bättre infrastruktur både för talang och annonsör. Man hade sedan tidigare arbetat med influencermarketing inom andra segment såsom fashion/lifestyle och sett marknadens tillväxt. 

– Vi har följt streamers sedan tidigare genom vårt intresse för esport/gaming och sett hur marknaden växt. Många av de sponsorskapen som gjordes 2016 var väldigt oseriöst sammansatta utan avtal med missade utbetalningar och det var tydligt att det saknades grundläggande infrastruktur för att få processen mer friktionsfri, säger vd Robin Åström i podden.

De märkte snabbt att profiler och annonsörer utgått från felaktig data och KPI:er för att nå bästa möjliga resultat. 

Hur har Wehype löst den allmänna kritik influencermarketing stått inför senaste tiden och hur kan man som annonsör aktivera sig genom streamers? Lyssna på det sjätte avsnittet av podden ”Allt Om Esport” tillsammans med Robin Åström och Gustaf Smith från Wehype.   

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även Allt om Esport här:

Acast: Allt om Esport
Spotify: Allt om Esport
Apple: Allt om Esport 

Allt om Esport görs i samarbete mellan Fragbite och Dagens Media. Läs mer om poddens första säsong här.

 

Ämnen i artikeln:

e-sport

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev