Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allt om Esport

”Den stora massan förstår inte esport”

Publicerad: 8 oktober 2019, 05:53

Kunal Chopra gästar ”Allt Om Esport”.

Veckans gäst i podden ”Allt Om Esport” är Kunal Chopra som ligger bakom en heldagskonferens om esport.


Ämnen i artikeln:

e-sportAllt om Esport

”Allt Om Esport” är Sveriges första mediepodd om just esport. Vad är egentligen esport och hur gör man för att aktivera sig mot målgruppen? Esporten är idag en av världens största sporter med ett estimat på över 1 miljard dollar i omsättning under 2019. Det är en bransch som bubblar som aldrig förr där fler sponsorer och annonsörer väljer att aktivera sig inom denna kategori. 

Podden har ett utbildande syfte där programledare Daniel Pereaux, vd för esportsbolaget Fragbite, tillsammans med intressanta gäster lyfter hela esportens ekosystem. Podden produceras i samarbete med Dagens Media. Producent är Daniel Kauppinen på Fragbite. 

Veckans poddgäst, Kunal Chopra, har under en längre tid haft insikten om att esporten absolut inte är en fluga, esporten är här och nu. Därför har han startat heldagskonferensen Nordic Esports Summit.

Idéen bakom Nordic Esports Summit började ta form för flera år sen hos Kunal Chopra men det var först när Content Lab tog steget som projektet började ta form. En stor mängd fakta och analys låg bakom beslutet, men visst var det nervöst inledningsvis.

– Vi hade starka indikationer på att det inte skulle vara en risk. Det var supernervöst. Men det rann av. Efter två dagar var vi ute i media, biljetterna började säljas snabbt, jag började få många samtal, säger Kunal Chopra, produktägare esport på Content Lab. 

Själva tanken med ett event av den här typen är att utbilda folk där ute om att esport är aktuellt nu och att fler borde hoppa på tåget, men något som också är viktigt är att en förstår vad esport faktiskt är.

– Tanken är att utbilda alla på plats. Vi ser att det finns ett starkt behov. Vill man som marknadschef gå in i esport måste man först förstå vad det är man går in i. Den stora massan som sitter på den stora kassan hos de stora bolagen, förstår inte esport och förstår du inte något så tar du avstånd från det.

Hur uppkom tanken att dra igång Nordens största esportskonferens? Vad är det som särskiljer Content Lab från andra aktörer inom sfären? Vad är det som gör att Content Lab kommer lyckas med sin satsning inom esport? 

Lyssna på det tionde avsnittet av ”Allt om esport” för att veta hur just ditt företag kan lyckas inom esporten. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Lyssna även på ”Allt om esport” här:

Acast
Itunes
Spotify 

Ämnen i artikeln:

e-sportAllt om Esport

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev