Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Virtuella butiksbiträden och kassalös check-out är framtiden”

Publicerad: 28 mars 2019, 07:25

AI-poddens Ather Gattami gästas av Carolin Solskär, head of innovation på Nordic Tech House.

De senaste AI-trenderna inom retail är ämnet när Carolin Solskär, head of innovation på Nordic Tech House, gästar AI-podden.


Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Carolin Solskär berättar i avsnittet bland annat om ett centralt problem som man försöker att lösa inom retail, nämligen att hitta tekniska lösningar som kan förena e-handeln med de fysiska butikerna. 

Där spelar AI en central roll för att lösa problemet. Betallösningar och kassalös check-out är en viktig hörnsten där kunderna kan gå in och handla varor utan att stå i någon kö, i stil med Amazon Go eller Tosk. 

En annan lösning är att ha ett virtuellt butiksbiträde som har någon sorts intelligens för att kunna förstå våra preferenser. Dessa virtuella butiksbiträden bör använda sig av information om kunderna för att ge en mer personaliserad och intelligent service. 

Carolin Solskär går också in på den europeiska dataskyddsförordningen GDPR och vad den innebär, där hon förklarar kort och koncist vad företagen kan och inte kan göra, och vilka rättigheter individer har med avseende på deras data. 

Carolin Solskär och AI-poddens Ather Gattami diskuterar även ägandet av data, hur man ser på det som resurs och hur företag och kunder kan dra nytta av dess värde. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev