söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Vikten av kvinnor inom AI

Publicerad: 17 oktober 2019, 06:53

Teknikkvinnor jobbar med att inspirera andra kvinnor att jobba inom tech.

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Maria Norberg och Gustaf Hagman, grundare och vd på Teknikkvinnor respektive Leovegas.

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI

AI-podden gästas av Maria Norberg, grundare av och vd på Teknikkvinnor samt Gustaf Hagman, grundare av och vd på Leovegas.

I avsnittet pratar vi om hur Teknikkvinnor jobbar med att inspirera andra kvinnor att jobba inom tech och i synnerhet inom AI. 

Maria Norberg berättar är AI är en så pass central teknologi att framtidens jobb kommer finnas där, och därför är det bra att få med kvinnor på tidigt stadium. 

Gustaf Hagman berättar om varför de har stiftat priset Leoregulus, där organisationer och individer som bidragit med att främja kvinnor inom AI kan nomineras. Teknikkvinnor var förra årets vinnare, och priset har hjälpt dem framåt i sitt uppdrag.

Vi diskuterar även hur Leovegas använder sig av AI för att motverka spelberoende samt hur Teknikkvinnor använder AI för att få bort partiskhet. Vi pratar även om framtid och vision om hur AI påverkar samhället i stort.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev