söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Sofistikerad AI och stödsystemens baksida

Publicerad: 10 oktober 2019, 05:52

AI-podden leds av Anna Ringborg och Ather Gattami.

Hur bygger man AI som går att lita på? Det diskuterar AI-poddens Anna Ringborg och Ather Gattami i veckans avsnitt.

Ämnen i artikeln:

Ather Gattami

I veckans avsnitt av AI-podden pratar Ather Gattami och Anna Ringborg om att bygga AI som vi kan lita på. Djup inlärning har blivit en riktig hajp som sträcker sig över alla branscher och det har spelat en viktig roll för utvecklingen av artificiell intelligens. Men finns det en övertro på att tekniken kan uppnå en allmänmänsklig intelligens?

Rekommendationssystem har varit och är ett mycket effektivt sätt för olika plattformar och mediehus att hålla kvar sin publik, läsare, tittar eller lyssnare. Youtube är inget undantag och hela 70 procent av videoplattformens tittare matas till dem via just rekommendationssystem. En riskfaktor med metoden är att extremt innehåll som får många klick och visningar premieras. Just nu experimenterar Youtube med sin algoritm för att försöka minimera förstärkningen av extremt innehåll samtidigt som de vill behålla besökaren på sin hemsida.

Fake news är ett återkommande ämne i podden och denna vecka pratar Anna och Ather om Google som använder deep fakes, för att upptäcka just deep fakes. De pratar även om våra smarta hemprylar och inte minst Amazon Alexa som blivit också alltmer sofistikerad och bättre kan förstå tonaliteten hos sin användare. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev