torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Satsning på AI-forskning viktig för Sverige”

Publicerad: 21 november 2019, 06:32

Matilda Ernkrans (till höger), minister för högre utbildning och forskning, gör ett nedslag i AI-podden som leds av Ather Gattami (till vänster) och Anna Ringborg.

Kan politiken motverka att AI inte används till ändamål som är ogynnsamma för mänskligheten? Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, gästar AI-podden och berättar bland annat hur och varför regeringen vill satsa på AI.

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI

I veckans avsnitt gästas AI-poddens Ather Gattami av Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning. Det blir ett samtal om hur Sveriges regering vill satsa på AI, varför det anses viktigt, och vilken samhällsnytta regeringen tror att det kan bidra med. Tillsammans diskuterar de om AI är en teknologi som kommer avgöra länders framtida ekonomi och välstånd och resonerar kring hur regeringen kan agera – inte minst eftersom många hävdar att AI är den nya elektriciteten. 

Matilda Ernkrans berättar om hur Sverige satsar på att bygga AI-kompetens i dag och vad regeringen gör för att driva AI-forskningen i Sverige framåt. De diskuterar även hur man genom politik kan försöka tillse att AI inte används till ändamål som är ogynnsamma för mänskligheten.

Ather och Matilda pratar även om det faktum att Sverige ligger efter när det gäller AI. Hur ska man säkra Sveriges konkurrenskraft? Varför tror man att ett land som Kanada ligger så långt före oss?  Det är några frågor som vi får svar på i veckans avsnitt.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev