Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Så görs AI mer mänskligt

Publicerad: 25 oktober 2018, 07:24

AI-poddens Ather Gattami gästas av Magnus Sahlgren, senior forskare på Rise AI.

Veckans gäst i AI-podden är Magnus Sahlgren, som är expert på mänskligt språk.


Ämnen i artikeln:

AI

I avsnittet delar Magnus Sahlgren, senior forskare på Rise AI samt FOI, med sig av sin expertis inom området natural language. 

Han berättar om sitt forskningsområde, datorlingvistik, där han förklarar vad det är och vad man kan göra idag, samt vad man försöker uppnå genom forskningen för att bygga ett AI som kan konversera.

Att förstå mänskligt språk är ett oerhört komplicerat problem och en del av forskningen på Rise handlar om att bygga system som förstår, så att det exempelvis kan hålla en lång konversation med varierande ämnen. 

Magnus Sahlgren förklarar skillnaden mellan att betrakta språk som data eller som ett intelligent system, där mycket om tekniken idag handlar om det förstnämnda medan det senare, som handlar om ett intelligent system som i princip kan hantera språk, fortfarande är en stor utmaning.

AI-poddens Ather Gattami och Magnus Sahlgren diskuterar lite mer på djupet vad det är som gör språk så svårt, och vilka dimensioner som ett AI-system måste fånga för att verka mänskligt - som bland annat betoning och kontext i konversationer.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Ämnen i artikeln:

AI

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev