söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Nasdaqs AI-chef gästar AI-podden

Publicerad: 4 december 2019, 08:40

AI-poddens Ather Gattami samtalar med Nasdaqs AI-chef Mike O'Rourke i senaste avsnittet av AI-podden.

Aktiehandel och AI är ämnet i senaste AI-podden som gästas av Nasdaqs AI-chef Mike O'Rourke.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAther GattamiAI

Mike O'Rourke berättar i AI-podden om Nasdaqs satsningar på AI och de olika framgångsrika tillämpningarna som Nasdaq gjort. AI hjälper inom rådgivning samt handel av aktier, däribland robothandel. 

Enligt Mike O'Rourke har AI den stora fördelen att kunna hantera stora datamängder och se samband som människor är inte kan se, på grund av den stora komplexiteten av informationsinnehållet i data.

Han berättar även om ett projekt där man byggt AI system för att upptäcka olagliga aktiviteter inom börshandeln, där vissa aktörer driver priserna uppåt eller neråt för att tjäna så mycket pengar som möjligt på prisändringarna. 

Mike O'Rourke går även in på hur Nasdaq använder sig av transfer learning, tekniken där man försöker överföra och kombinera olika AI-algoritmer designade för olika marknader, för att hantera nya marknader som man inte haft data på tidigare.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev