söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Mannheimer Swartling: ”AI är en affärsmöjlighet”

Publicerad: 27 maj 2021, 06:21

AI-poddens Ather Gattami gästas av Jan Dernestam från Mannheimer Swartling.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Jan Dernestam, managing partner på advokatbyrån Mannheimer Swartling, i ett avsnitt som spelats in live. Tillsammans diskuterar de AI inom juridiken.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAther Gattami

Ather Gattami och Jan Dernestam pratar i avsnittet om hur AI påverkar juristers yrke och sättet att jobba på. 

Jan Dernestam menar att AI är en affärsmöjlighet som måste utnyttjas för att bli mer konkurrenskraftig. Han tror inte på att AI kommer att ta jobb från jurister, utan snarare komplettera jurister med att göra tråkiga uppgifter, utföra visst rutinarbete snabbt och mer effektivt och noggrant – vilket i sin tur frigör tid för att utföra mer komplexa uppgifter där människor är mer lämpade. 

Ather Gattami och Jan Dernestam diskuterar också framtiden med AI och var ansvaret ligger juridiskt när AI styr – ett exempel är autonoma fordon.

Detta avsnitt är en liveinspelning som är en del av Studio AC, Ackordscentralens livesända webbinarier. Här diskuteras aktuella ämnen inom juridik och ekonomi tillsammans med forskare, konsulter och jurister. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev