Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Jacob Lovén gästar AI-podden

Publicerad: 3 juli 2019, 05:44

Det senaste avsnittet av ”AI-podden”, inspelat under Almedalen, gästas av OMD:s innovationschef Jacob Lovén.


Ämnen i artikeln:

OMDAther Gattami

AI-forskaren och AI-poddens programledare Ather Gattami spelar in och släpper extra poddavsnitt under Almedalen. 

Det senaste specialavsnittet gästas av Jacob Lovén, grundare av Digitala draken och innovationschef på OMD som i podden ger oss insyn i hur Kina arbetar med AI. 

I avsnittet förklarar han bakgrunden till Kinas uttalade mål om att bli världsledare inom AI år 2030. Som land är de föregångare i den tekniska utvecklingen och vi kan lära oss av deras framsteg.

– Vi behöver prata om när tekniken förgyller vår tillvaro snarare än att den förvärrar den, säger Jacob Lovén. 

Jacob Lovén belyser även vikten av att ha en dialog kring teknikens fördelar och nackdelar då teknikutvecklingen har gått så snabbt att vi ännu inte har förstått vilka gränser som behöver dras.

Jacob Lovén är expert på tech-scenen i Kina som han och hans poddpartner Tom Xiang också pratar om i den digitala draken. I deras podcast pratar de bland annat om hur Kina, bidrar till innovationen globalt och hur landet idag föder techbolag som i rasande fart springer om etablerade föregångare från väst, både när det gäller storlek och innovation.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Ämnen i artikeln:

OMDAther Gattami

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev