tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Inte överraskande att Sverige ligger efter i AI-utvecklingen”

Publicerad: 3 april 2023, 11:00

Daniel Akenine, National Technology Officer på Microsoft Sverige, och AI-poddens programledare Ather Gattami diskuterar bland annat varför Sverige inte hänger med i AI-utvecklingen.

Denna vecka gästas AI-podden av Daniel Akenine, National Technology Officer på Microsoft Sverige, för att prata om hur den senaste AI-tekniken kan användas.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAI

I det senaste avsnittet av AI-podden berättar Daniel Akenine, National Technology Officer på Microsoft Sverige, om den senaste AI-utvecklingen av Microsofts produkter och hur den senaste tekniken i form av Open AI:s ChatGPT kommer att användas.

En av de nya lösningarna som Microsoft kommer att rulla ut är ett verktyg som tar mötesanteckningar och sammanfattar dem, baserat på exempelvis en mötesinspelning. Ett annat verktyg kommer att hjälpa försäljningen att hantera flödet av försäljningsprocessen för att öka kundrelationerna.

Daniel Akenine och AI-poddens programledare Ather Gattami diskuterar vidare utmaningen att EU släpar efter när det kommer till AI. I dag leder USA och Kina överlägset och det krävs betydligt större investeringar för att EU ska komma ikapp.

Vi diskuterar särskilt Sverige, och hur det kommer sig att vi inte hänger med i AI-utvecklingen, med tanke på att Sverige var ledande på 1980- och 1990-talet när det gäller digitalisering, såsom persondatorer, internet och telekommunikation. Daniel Akenine påpekar att vi har uppfattningen av att vara världsledande när det kommer till digitalisering. Det är dock gamla meriter och vi ligger faktiskt efter i dag, och därför är eftersläpningen i AI-utvecklingen inte så överraskande ur det perspektivet.

 

Lyssna på AI-podden på Spotify här.

Alla avsnitt av AI-podden.

AI-podden görs av Bitynamics AB:s CEO Ather Gattami i samarbete med Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev