Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Hitta hållbara energikällor med hjälp av AI

Publicerad: 14 mars 2019, 06:55

AI-poddens Ather Gattami gästas av Maria Sundvall, vd på Equinix Sverige.

Så ska AI hjälpa oss att förutspå flygplansfel. Det är ett av ämnena som diskuteras i AI-podden, som gästas av Maria Sundvall, vd på Equinix Sverige.


Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Maria Sundvall berättar om pågående AI-teknologi som fångat hennes intresse, så som Alphago zero, men även arbetet som berör sökandet efter hållbara energikällor – där fysiker tar hjälp av data och maskininlärning för att lösa problemet. 

Maria Sundvall och AI-poddens Ather Gattami diskuterar olika former av intelligens som uppfyller olika behov, och där intelligensbegreppet kan ha olika betydelser.

Maria Sundvall går också in på de projekt där Equinix tillämpar AI. 

Det första projektet handlar om att göra Equinix datacenter mer energieffektiva. Detta bygger på ett rekommendationssystem som lär sig hur värmeutvecklingen i olika datacenter ser ut och på så sätt optimeras resurserna så att man lägger mer energi på att kyla de delar av datacentret som är mer aktiva än andra. 

Ett annat projekt handlar om hur man inom flygplansindustrin samlar data genom olika sensorer för att kunna förutspå fel innan de uppstår, så kallad predictive maintenance.

Det tredje projektet handlar om att låta sensorer på tåg samla en massa data så att man förutsäger fel på olika komponenter innan dessa inträffar. Detta har redan lett till ändrade betalmodeller, där kostnaden är proportionell mot tiden en komponent håller. Detta är fantastiskt då man på så sätt uppmuntrar hållbarhet och kvalitet. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Itunes: AI-podden 

Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev