Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Framtidens sjukdomsdiagnostik kommer vara AI-driven”

Publicerad: 2 maj 2019, 07:13

AI-poddens Ather Gattami gästas av Josefin Landgård, medgrundare av Kry.

AI-system kommer att ställa diagnoser i framtiden – inte människor. Det säger Krys medgrundare Josefin Landgård i AI-podden.


Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Veckans gäst i AI-podden är Josefin Landgård, medgrundare av Kry samt serieentreprenör. 

Josefin Landgård berättar i AI-podden om hur hon ser på AI-tillämpningar inom hälsa- och sjukvård. Hon delar med sig av sin vision av hur sjukvården kommer att förändras mot det bättre genom AI. Enligt henne kommer AI att vara så central att människor inte kommer att ställa diagnoser längre då de inte kommer upp i samma precision som ett AI-system. 

Josefin Landgård och AI-poddens Ather Gattami drar paralleller till flygplan, där datorer behövs för att stabilisera flygplanen och utan datorer blir det omöjligt. På samma sätt kommer AI vara central inom sjukvården. Förr i tiden så kände man till få sjukdomar och det var enklare för en läkare att hålla allt i huvudet, men idag har vi ett bredare spektrum av diagnoser vilket gör det komplicerat för läkare att ställa rätt diagnos. 

Josefin Landgård delar även med sig av hennes vision om framtiden, om hur det kommer bli oundvikligt att kartlägga våra gener och där kartläggningen används till olika ändamål, på gott och ont. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här. 

 

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev