fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Edge AI ett viktigt problem att lösa”

Publicerad: 28 februari 2019, 08:29

AI-poddens Ather Gattami gästas av Ulrika Jägare, director technology & architecture på Ericsson.

Så ska Ericsson lösa problemet med Edge AI. Det diskuteras i AI-podden som gästas av Ulrika Jägare, director technology & architecture på Ericsson.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenEricsson

Ulrika Jägare berättar om vikten av artificiell intelligens för telekommunikation, framför allt i en era där miljarder elektroniska prylar kommer vara uppkopplade och bilda internet of things – vars komplexitet kommer vara ohanterlig för människor.  

Ulrika Jägare ger konkreta exempel på hur man exempelvis kan ha AI i basstationer (enheterna som mobiltelefonerna är uppkopplade till) för att kunna fördela resurserna i ett geografiskt område beroende på behov som basstationen lär sig över tid.

AI-poddens Ather Gattami och Ulrika Jägare diskuterar så kallad Edge AI, alltså AI som är implementerad i själva enheterna. Detta till skillnad mot att ha intelligens på molnet som tar besluten och kommunicerar till användarenheterna, som exempelvis röstassistenterna Siri och Alexa. Ather Gattami och Ulrika Jägare pratar om vikten av att lösa problemet och hur Ericsson gör för att förhålla sig till det genom att börja med enklare implementationer.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Itunes: AI-podden 

Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev