Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Det är drömjobben som kan försvinna först med AI”

Publicerad: 13 juni 2019, 06:52

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Dan Sommer, senior director på Qlik, som bland annat diskuterar vilka jobb som kommer att försvinna först.


Ämnen i artikeln:

AIAther Gattami

AI-podden gästas av Dan Sommer, senior director på Qlik. I podden berättar Dan Sommer om hur man jobbar med AI på Qlik. Han nämner till exempel ett AI-system som hjälper analytiker att hitta insikter som man annars inte skulle titta på direkt, eftersom det är för mycket information för människor att hantera. Där är det viktigt  att datakällorna redan är identifierade av människor menar Dan Sommer. Annars måste man skrapa hela nätet på information och det är inte riktigt görbart med dagens teknik. 

I podden diskuterarn vi även AI:s samhällspåverkan på båda kort och lång sikt. Dan Sommer berättar ett scenario som han skrev om när han var anställd på Gartner med titeln ”Adjusting to 90% unemployment”, alltså ”Att anpassa sig till 90% arbetslöshet”. I rapporten beskrev de jobb som man kanske inte tänker sig är de jobben som kommer att försvinna först och går genom några exempel. Men även mer optimistiska scenarier beskrivs av Dan Sommer under samtalet och i rapporten. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Acast: AI-podden  

Ämnen i artikeln:

AIAther Gattami

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev