torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Demokratisering av AI gynnar alla”

Publicerad: 29 augusti 2019, 06:18

Baman Motivala från Salesforce och Anna Felländer, medgrundare av AI Sustainability Center, gästar Ather Gattami i AI-podden.

Inte mindre än två gäster dyker upp i nya avsnittet av AI-podden; Baman Motivala från Salesforce och Anna Felländer, medgrundare av AI Sustainability Center.

Ämnen i artikeln:

AIAther GattamiAI-podden

Tillsammans med AI-poddens Ather Gattami diskuterar trion hur artificiell intelligens påverkar vårt samhälle och vikten av förståelse och utbildning inom området.

Frågorna som nagelfars med både kommersiell och icke-kommersiell synvinkel är bland annat:

Kommer AI att ta över våra jobb? Vilka är fördelarna och nackdelarna?

Vilken roll skall företagen ta inom utbildning inom AI? Är det det företagens roll att utbilda personal inom AI och vilka satsning bör företag engagera sig i?

Baman Motivala som gästar podden har byggt upp Salesforce verksamhet i Norden och har haft flera olika chefsroller på företaget sedan 2005. Idag har han ansvar för hela EMEA. Baman Motivala brinner för innovation och har länge talat om varför vi skall demokratisera AI. När AI blir mer demokratiskt, kan alla medarbetare inom företaget, oavsett IT-kunskap, använda AI-tekniken för att få bättre insyn i sin data och kunna analysera den på ett helt annat sätt än vad som kan göras manuellt. På så sätt kan även mindre företag nu dra nytta av möjligheterna med AI. 

Anna Felländer som också är med i samtalet är en av initiativtagarna till AI Sustainability Center, som hon leder tillsammans med kollegan Elaine Weidman Grunewald. Anna Felländer är en av Sveriges ledande experter inom effekterna av digitalisering på organisationer, samhälle och ekonomi och har författat flera rapporter inom områdena e-handel, fintech och delningsekonomin. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev