Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Data styr AI-forskningen och utvecklingen”

Publicerad: 9 maj 2019, 06:10

AI-poddens Ather Gattami gästas av Fredrik Olsson, senior forskare på Rise AI.

Nya språkalgoritmer diskuteras i AI-podden, som gästas av forskaren Fredrik Olsson.


Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

AI-podden gästas den här veckan av forskaren Fredrik Olsson från Rise AI. Han forskar inom mänskligt språk (natural language) och han delar med sig av de senaste forskningsrönen inom fältet. 

Fredrik Olsson berättar om Googles språkmodell Bert (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) som lanserades i oktober 2018. Bert har fördelen av att vara bättre på förstå kontext från textdata, vilket leder till smartare system. Fredrik Olsson berättar även om Open AI:s GPT2-algoritmer som tar stora sammanhang i beaktning, vilket får med sig mer av språkets betydelse. I båda fallen så handlar dessa nya algoritmer alltså om att ha förståelse för kontext och Fredrik Olsson förklarar varför det är viktigt i praktiken.

Tillsammans med AI-poddens Ather Gattami diskuterar Fredrik Olsson också data och dess vikt, och vilka dimensioner datat egentligen har. Fredrik Olsson förklarar genom exempel varför datat är så centralt. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här. 

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev