Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Data-mining är som borrning för att hitta olja”

Publicerad: 30 maj 2019, 06:13

AI-poddens Ather Gattami gästas av Jani Turunen, från finska Solita.

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Jani Turunen, från finska bolaget Solita.


Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Jani Turunen berättar i podden om sin roll på Solita, som handlar om att utbilda kollegor internt inom vad som går och inte går att göra med dagens AI teknologi när det gäller att adressera kunders behov samt förväntningar. Han ger några exempel på möjliga lösningar som är möjliga med hjälp av AI samt områden där AI-tekniken inte är mogen än. Dessa delas upp i så kallad ”narrow AI” och ”general AI”, och Jani Turunen förklarar skillnaden mellan dessa.

Han berättar även om olika bolags AI-resa, där han lägger vikt vid förståelse av data och dess värde, samt vad det kan generera för vinster, vilket kan vara av att dilemma. 

AI-poddens Ather Gattami och Jani Turunen gör en jämförelse mellan utforskningen av värdet av data med olja, där kostnaden för att hitta nya oljefält går upp emot en halv miljard kronor – med en risk att man inte hittar olja – men när man väl hittar det så kan man få tillbaka pengarna mångfaldigat. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här. 

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev